Svt program på samiska

SVT Nyheter startar ny samisk nyhetssajt med bilden i fokus

SVT Nyheter startar ny samisk nyhetssajt med bilden i fokus – SVT Om oss

Streama våra program om samisk natur, kultur, språk och historia. Se barnprogram på samiska. Upptäck Program A-Ö. Vi rekommenderar.

Samiska / Sámi | SVT Play

Samiskt nyhetsprogram om aktuella och angelägna frågor som berör Sápmi. Fördjupande reportage, politiska debatter och samtal i studion.

Streama våra program om samisk natur, kultur, språk och historia. Se barnprogram på samiska.

15 minuter från Sápmi | SVT Play

15 apr. 2021 — Anledningen är SVT:s ny satsning på ett fördjupande program på samiska, och i vår ligger programmets fokus på valet i maj. Fullt fart på …

Samiskt nyhetsprogram om aktuella och angelägna frågor som berör Sápmi. Fördjupande reportage, politiska debatter och samtal i studion.

SVT satsar på nytt fördjupande program på samiska i Kiruna

SVT satsar på nytt fördjupande program på samiska i Kiruna | SVT Nyheter

21 jan. 2022 — Räven har de senaste åren varit en poppis figur i de samiska barnprogrammen på SVT. Programmen då räven pratar umesamiska har nått många …

På lördag smäller det. Då är det nämligen dags för SVT:s nya satsning på ett fördjupande program på samiska.– ”15 minuter från Sápmi” ger oss möjlighet att fördjupa oss i aktuella ämnen, säger Linda Hermansson, t f redaktionschef på SVT Sápmi.

Riebe blir SVT:s första program på pitesamiska – SVT Nyheter

Riebe blir SVT:s första program på pitesamiska | SVT Nyheter

SVT:s nyheter på samiska.

Räven har de senaste åren varit en poppis figur i de samiska barnprogrammen på SVT. Programmen då räven pratar umesamiska har nått många – trots att umesamiska är ett språk med få talare. Nu hoppas SVT på samma när det gäller pitesamiskan.

Sápmi – SVT Nyheter

Sápmi | SVT Nyheter

8 nov. 2021 — Den animerade serien Jassabarnen & Gudagåvan är SVT:s första egna animerade barnprogram som bygger på samisk mytologi och är på nordsamiska.

SVT:s nyheter på samiska.

Premiär för SVT:s första egna animerade barnprogram på …

Premiär för SVT:s första egna animerade barnprogram på samiska | SVT Nyheter

18 dec. 2022 — Ájtte Svenskt fjäll- och samemuseum kräver återigen av regeringen, att få nationellt ansvar över samiska föremål. Foto: Anna-Karin Niia/SVT …

Den animerade serien Jassabarnen & Gudagåvan är SVT:s första egna animerade barnprogram som bygger på samisk mytologi och är på nordsamiska.

Ájttes krav: Vi vill ha nationellt ansvar över samiska föremål

Ájttes krav: Vi vill ha nationellt ansvar över samiska föremål | SVT Nyheter

SVT sänder samiska barnprogram under hela året. Det görs 30 nya program varje år och i övrigt visas repriser. – Programmen är viktiga för det samiska …

I Norge och Finland finns nationella samemuseum, men inte i Sverige. Trots att Ájtte Svenskt Fjäll- och samemuseum i Jåhkåmåhkke tidigare ställt krav att få nationellt ansvar över samiska kulturföremål, så får museet inget löfte om det från nya kulturminister Parisa Liljestrand (M).

samiska barnprogram – Minoritet.se

Keywords: svt program på samiska, svt-program på samiska